Разликата между демократката Хилари Клинтън и кандидата на републиканците Доналд Тръмп в проучванията на общественото мнение в САЩ намалява, по-малко от 10 дни преди президентските избори на 8 ноември, предаде Франс прес, цитирана от БТА.  

Според специализирания сайт "Риъл Клиър Политикс" преднината на Клинтън пред Тръмп се е стопила средно до едва 0,8%. Нова анкета, публикувана днес във вестник "Ню Йорк таймс", дори отреди предимство от 4 на сто за кандидата на републиканците.

В този контекст от щаба на Клинтън продължиха и днес с обвиненията срещу директора на Федералното бюро за разследване (ФБР) Джеймс Коми, републиканец, който изненадващо обяви в петък, че оглавяваната от него агенция е възобновила разследването срещу демократката за небрежно боравене с класифицирана информация по времето, когато е била държавен секретар на САЩ. 

"Това е безпрецедентно действие, което скъсва с практиката на министерството на правосъдието", било то начело с демократ или републиканец, заяви ръководителят на щаба на Клинтън Джон Подеста. Той обвини Коми, че е действал през главата на ръководството на правосъдното министерство, на което е подчинен.
Предизборната кампания на двамата водещи претенденти продължава и днес. Клинтън агитира в ключовия щат Флорида, а Тръмп ще има митинг в Лас Вегас, Невада.

Любопитното е, че програмите и на двамата за днес предвиждат визити в църкви, отбелязва Асошиейтед прес.

Клинтън вече посети християнски храм във Форт Лодърдейл, посещаван предимно от чернокожи.
Тръмп пък ще отиде в неденоминационна църква в Столицата на хазарта.