Двама души загинаха, а 12 бяха ранени при стрелба в канадския град Торонто. Сред жертвите е млада жена. Пострадалите са откарани в болница. Сред тях има деветгодишно момиче, което е в критично състояние.

Нападателят, на 29 години, беше намерен мъртъв след престрелка с полицията. Не е ясно дали е бил прострелян или се е самоубил.

Властите отбелязаха, че все още е рано да се каже, дали става въпрос за терористичен акт.

Снимка: Reuters

Стрелбата е избухнала в Грийктаун, гръцкия квартал на града, на пресечката на булевардите Данфорт и Лоуган, около десет часа вечерта в неделя местно време. Очевидци съобщават, че са чули между 10 и 30 изстрела. В района има много популярни ресторанти, кафенета и магазини.

Снимка: Reuters

Говорителят на полицията Марк Пъгуош посочи, че е рано да се каже дали става дума за тероризъм.

Напоследък в Торонто зачестиха случаите на сблъсъци с използване на огнестрелно оръжие, главно между престъпни групировки. През уикенда в града бяха разположени допълнителни полицейски сили.

До момента няма данни за пострадали или загинали български граждани в следствие на стрелбата, съобщи Външното ни министерство.

Генералният ни консул в Торонто Петър Крайчев се е свързал своевременно с Кралската канадска конна полиция, откъдето са заявили, че до момента няма информация за пострадали или загинали българи.