Невръстно дете подпалва плюшена играчка в ново смразяващо видео, разпространено от джихадистите от „Ислямска държава”. Същото дете преди дни обезглави плюшено мече на фона на знамето на радикалната групировка.

Детето, на видима възраст около 4-5 години, подпалва пътека с бензин, водеща до играчката, след което тя пламва. На заден план се вижда знамето на „Ислямска държава”. Предполага се, че видеото е направена от бойци на ИД, но до момента няма потвърждение от страна на терористичната групировка.

В друго видео, разпространено по-рано, същото дете „обезглави” плюшено мече, ползвайки „техника”, сходна с тази на палачите на ИД, обезглавяващи пленници, и облечено в черни дрехи като техните. Детето имитира едно към Джон Джихада, за когото се предполага, че е бившият британски рапър Мохамед Емвази.

Изгарянето на плюшената мечка пък имитира това на четиримата иракчани от шиитските доброволчески отряди, видео от което ИД пусна в интернет. Екзекуцията на шиитите бе в отмъщение на бруталните действия на небеизвестния Абу Азраел. Шиитския "Рамбо" срещу заловен от него джихадист.

През януари ИД пусна видео, в което малко момче разстрелва двама мъже. През март пък се появи друго видео, в което момче обезглавява израелски шпионин. Според някои обаче второто видео е изфабрикувано от МОСАД.