Повече от 80 души бяха арестувани снощи след поредния ден на протести в американския град Сейнт Луис, щата Мисури, срещу оправдаването на белокож полицай, застрелял чернокож, предаде БТА, като се позова на „Ройтерс”. Полицаи в пълно снаряжение за борба с безредици използваха лютив спрей срещу протестиращите, които не се подчиниха на заповедите им да се разпръснат.

Очакват се още протести, след като съдия оправда бившия полицай Джейсън Стокли, който през 2011 г. застреля 24-годишния Антъни Ламар Смит. Стотици се събраха още в петък след огласяването на съдебното решение, за да настояват за расово равенство.

Докато през деня демонстрациите протичаха мирно, след падането на нощта малки групи радикално настроени младежи останаха по улиците, чупиха витрини и замеряха полицаите с камъни и различни предмети. 

Автобуси с полицаи с палки и щитове пристигнаха тази нощ в центъра на града, където бяха извършени истински погроми, предаде ЮАсошиейтед прес”. Един полицай е бил ранен леко в крака. Полицията съобщи, че е конфискувала от протестиращи оръжия и пластмасови бутилки с неизвестна течност.

"Това вече не е мирен протест", се казва в полицейското съобщение в Туитър.