Действията на САЩ в Южна Корея можело да принудят Русия за ответни мерки от военен характер
В настоящата ситуация е ясно, че всяка непохватна стъпка може да доведе до експлозия, политическа експлозия, военна експлозия, а не само до експлозия от ядрено изпитание, коментира руският заместник-външен министър Сергей Рябков
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    8
Сергей Рябков
Снимка: Getty Images

Русия разкритикува реакцията на САЩ след ядрения опит на Северна Корея и предупреди, че всякакви необмислени стъпки може да са изключително опасни, предаде Ройтерс.

Вчера американският министър на отбраната Джим Матис заяви, че САЩ ще отвърнат с масиран военен отговор на всяка заплаха срещу тях или срещу съюзниците им, в „Туитър“ президентът Доналд Тръмп обяви, че Щатите може да наложат глобално търговско ембарго срещу Северна Корея, а Сеул и Вашингтон обявиха, че ще разположат временно четири допълнителни комплекса от американската противоракетна система THAAD на територията на Южна Корея.

Ядреният опит в Северна Корея е бил с мощност 50 килотонаПоявиха се данни, че Северна Корея планира да извърши още един ядрен опит тези дни

„В настоящата ситуация е ясно, че всяка непохватна стъпка може да доведе до експлозия, политическа експлозия, военна експлозия, а не само до експлозия от ядрено изпитание“, коментира руският заместник-външен министър Сергей Рябков. Русия може да бъде принудена да предприеме ответни мерки от военен характер за създаване на противотежест на разгръщането на американски ракетни комплекси THAAD в Южна Корея и Япония, предупреди Рябков, цитиран от ТАСС.

Ким Чен-ун разполага с абсолютна власт и с водородна бомба, за да я упражняваСлед като пое властта, младият Ким бързо смаза всяко несъгласие у дома и зае агресивна и провокационна позиция спрямо международната общност

„Случващото се в непосредствена близост до границите ни с увеличаването на потенциала на противоракетната отбрана, и тук става дума не само за Южна Корея, но, доколкото разбирам, и за Япония, ние пречупваме през нашите собствени възможности за развитие на военния потенциал в тази област“, каза той.

Призиви за санкции и изолация след ядрения опит на КНДР Пхенян се похвали, че е направил успешен тест с водородна бомба

„Ако всичко това се развива с такива тревожни темпове, в някакъв момент вероятно ще стане неизбежно въпрос и за нашата реакция във военния смисъл на думата за създаване на някакви противотежести“, подчерта той.

Рябков отбеляза, че Русия споделя безпокойството на Китай от плановете за разполагане на ракетни комплекси THAAD в Южна Корея.

Използвани са материали на БТА
  • 5
    8
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре