Увеличи се броят на жертвите в резултат на отровния чешки алкохол. Властите в страната обявиха смъртта на още един човек в Бърно, настъпила вследствие на дълга битка с последствията от отравяне с фалшива спиртна напитка.

Медиците от клиника в града от около две седмици се борели за живота на 67-годишния мъж. С неговата смърт общият брой на жертвите от употребата на некачествен алкохол в Чехия достигна 30 души. Други над 80 жители на страната бяха настанени в болница с отравяне с различна степен на тежест.

Макар че чешката полиция постоянно открива в складове и в търговската мрежа отровния алкохол и го унищожава, по признание на самите органи на реда, още няколко хиляди литра от опасната напитка с повишено съдържание на метилово спирт досега не е намерено. Затова не е изключено да има още случаи на отравяния, завършили трагично, предупреждават здравните власти.

Голяма партида от смъртоносния алкохол е била пусната в търговската мрежа в Чехия през септември. През този месец бяха най-много и случаите на отравяне с фатален изход.