Източник в руските медицински кръгове съобщи, чеченският лидер Рамзан  Кадиров е бил докаран със самолет в Москва с подозрение, че е заразен с COVID-19. Според източника състоянието на чеченския президент е "стабилно". 

Все още няма официално потвърждение на тази информация, посочва агенция ТАСС.

Според някои твърдения в социалните мрежи чеченският лидер се намира в болница в тежко състояние и сериозни поражения в белите дробове. Пак там се съобщава, че депутатът Адам Делимханов е съпровождал Кадиров при хоспитализирането му в Москва.

Междувременно помощникът на Кадиров - Ахмед Дудаев, каза вчера, че лидерът на Чечения лично контролира работата на местния оперативен щаб за борба с епидемията от коронавирусна инфекция в републиката. А шефът на чеченския парламент Магомед Даудов нарече вчера "злословия" разпространените твърдения за тежко заболяване на лидера на Чеченската република и призова нейните жители да не се безпокоят.

Депутатът от руската Дума Адам Делимханов написа в социалната мрежа Инстаграм, че много хора се вълнуват за лидера на руската Чеченска република Рамзан Кадиров и му желаят изцеление от всяко заболяване.

"Множество хора - от президенти на различни държави . . . до много сираци, тежкоболни и други нуждаещи се хора, на които вие винаги обръщате внимание, искрено се вълнуват и се тревожат за вас", пише Делимханов.