Около 20 души са били убити при бунтовнически обстрел по болница
в контролиран от сирийското правителство район на северния град Алепо днес, предаде ДПА, като се позова на държавната информационна агенция САНА. Повечето от жертвите са жени и деца.

Сирийският център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ) съобщи, цитиран от Ройтерс, за най-малко 19 убити, сред които три деца, при бунтовнически обстрел по контролирани от правителството райони на Алепо. 80 души били ранени.

СЦНПЧ, базирана във Великобритания неправителствена информация, която има широка мрежа от информатори в Сирия, изрази очакване броят на убитите да нарасне, тъй като някои от пострадалите са в тежко състояние.

По-рано днес сирийската армия обяви, че бунтовниците са предприели нападение в Алепо, предшествано от яростен обстрел, и се закани да отговори подобаващо, предаде Ройтерс.

Франция и Великобритания призоваха за среща на СС на ООН

Франция и Великобритания призоваха за незабавно свикване на Съвета за сигурност на ООН заради положението в сирийския град Алепо, където насилието между воюващите страни продължава да нараства.

Френският посланик в ООН Франсоа Делатре описа Алепо като „мъченическият център на съпротивата“ срещу сирийския президент Башар Асад. Той също така посочи, че градът е „постоянно бомбардиран от 2012 г.“ насам. „Алепо е в огън и е от съществено значение да се фокусираме върху този приоритетен въпрос“, заяви от своя страна британският посланик Матю Рикрофт.

Очаква се срещата да бъде проведена през идните дни.

От 22 април, когато беше отбелязан нов пик в сраженията в града, до сега загинали са 270 човека.