За пръв път екип на българска медия влезе в най-големия и престижен вестник в света. Специалните пратеници на bTV в САЩ – Теодора Трифонова и операторът Добромир Иванов, се срещнаха с главния редактор на „Вашингтон пост“ Мартин Барон.

Снимка: bTV

Именно Барон е главният герой във филма, носител на редица престижни награди, между които и два „Оскар“-а – „Спотлайт“ (Spotlight, 2015), където е изигран от актьора Лив Шрайвър. Филмът е създаден по действителен случай и се концентрира върху екипа от разследващи журналисти на „Бостън глоуб“ по времето, когато Барон е неговия главен редактор. През 2002 г. вестникът публикува разследване, разкриващо масово прикриване от страна на католическата църква на сексуални посегателства над деца в района на Бостън.

Снимка: bTV

Какво мисли Барон за президентската надпревара в Съединените щати и бъдещето на журналистиката? Гледайте интервюто с него в централната емисия новини в 19:00 ч.

Снимка: bTV

Теодора Трифонова и Добромир Иванов остават в Съединените щати, за да следят изборната надпревара за новия обитател на Белия дом.

Ситуацията в родния град на Доналд Тръмп – Ню Йорк, пък следят Иван Георгиев и Борис Пинтев.

Снимка: bTV

Специалните пратеници на bTV ще ви дадат различен поглед към американския вот и българските избори зад граница. Очаквайте техните репортажи в следващите дни.