Броят на жертвите на пожара в Лондон достигна 30
Кралица Елизабет II и принц Уилям посетиха център за помощ на пострадалите
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Лондон, пожар
Снимка: Reuters

Лондонската полиция потвърди, че най-малко 30 души са загинали при пожара в жилищната сграда „Гренфел тауър“ в нощта на 13 срещу 14 юни.

Не всички са извадени от опустошената сграда – някои от тях са само локализирани. Една от жертвите е починала в болница.

Според източник на Би Би Си хората в неизвестност може би са 76.

Стюарт Кънди от лондонската полиция съобщи, че няма данни пожарът да е запален нарочно.

Българин в Лондон: Поредица от грешки е довела до пожара в „Гренфел тауър“Едва ли има връзка с тероризъм, по-скоро става въпрос за недобре свършена работа, коментира Емил Русанов, издател на българския вестник „Будилникъ“

Вчера пожарната обяви, че не очаква да открие повече оцелели. Според полицията идентифицирането на всички загинали може да се окаже невъзможно.

В отговор на спекулации, че броят на жертвите може да надхвърли 100 души, Кънди заяви: „Наистина се надявам това да не стане“.

Междувременно кралица Елизабет II и принц Уилям посетиха център за помощ на пострадалите, където местни граждански сдружения са събрали храни и продукти.

Благодарност и съпричастност в социалните мрежи след пожара в ЛондонМного хора предлагат място за престои, храна и превоз на пострадалите семейства

Двамата се срещнаха с пожарникари и доброволци, които помагат на пострадалите.

Елизабет II изрази съболезнованията си на семействата на жертвите.

До тази сутрин бяха идентифицирани само шест жертви, първата от които е 24-годишният сирийски бежанец Мохамед Алджахали, пристигнал във Великобритания с брат си през 2014 г. и следвал инженерство в университета на Западен Лондон.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре