Брюксел въвежда безплатен градски транспорт и забрана за движение при мръсен въздух
Когато в два поредни дни са отчетени превишени равнища на мръсния въздух, ще бъде забранено горенето на дърва
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    0
Трафик в Брюксел
Снимка: iStock

Градската управа на Брюксел реши, че в дни с прекомерно замърсяване на въздуха градският транспорт и велосипедите под наем ще бъдат безплатни, съобщи БТА, цитирайки местни медии.

Когато в два поредни дни са отчетени превишени равнища на мръсния въздух, ще бъде забранено горенето на дърва, ако те не са единствената възможност за отопление на домакинствата. При липса на бързо подобрение на показателите, в столицата ще бъде забранено движението на превозни средства.

ЕК настоява за незабавни мерки за чист въздухДържавите, които не са изпълнили досега изискванията и още не са предадени на съд, имат срок до понеделник да предложат нови мерки

Право да се движат ще имат единствено автобусите (от превозните средства с двигатели с вътрешно горене), както и автомобилите на специален режим (полиция, пожарна, спешна помощ) и електромобилите.

18 хил. лв. загубила Столичната община от продажбата на „зелен билет”Немалко хора днес останаха разочаровани – билетът в София отново е 1,60 лв.

Брюксел въвежда и мобилно приложение, от което всеки може постоянно да следи качеството на въздуха. Приложението ще съдържа карта, на която ще бъдат изобразявани местата, засегнати най-много от разпространението на фини прахови частици.

  • 0
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре