Британски министър подаде оставки заради необявени срещи в Израел
Прити Пател се спрягаше за нов лидер на консерваторите
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Прити Пател
Снимка: EPA

Британският министър за международното развитие Прити Пател подаде днес оставка, като заяви, че действията й са били "под очакваните високи стандарти" за нейния пост, съобщават световните агенции. 

Пател бе под натиск, след като се разкри, че се е срещнала с премиера Бенямин Нетаняху и други високопоставени израелски представители, докато е била на ваканция в Израел през август. Нито предварително, нито впоследствие тя не е уведомила премиера Тереза Мей за тези срещи. 

След среща на Пател с Мей "Даунинг стрийт" 10 оповести текста на заявлението за оставка, в което се поднасят извинения за причиненото "объркване" на работата на кабинета. Британският премиер отговори в писмо, че решението на министъра е правилно.

Британският министър на отбраната подаде оставка след намек за сексуален тормозПрез седмицата името на Майкъл Фалън се появи в публикация, в която се разказваше, че през 2002 г. той докоснал коляното на радиоводеща

Преди време Прити Пател бе сочена за евентуален нов лидер на Консервативната партия след оттеглянето на Дейвид Камерън. Тя бе един от няколкото министри в кабинета на Мей, към които през последните дни бяха отправени призиви за оставка. 

Външният министър Борис Джонсън бе критикуван за изявление по адрес на жена с иранско и британско гражданство, която е в затвор в Иран. Техеран възприе думите му като доказателство, за да отправи допълнителни обвинения към жената. 

Миналата седмица министърът на отбраната Майкъл Фалън подаде оставка във връзка с обвинения в сексуален тормоз. 

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре