Британската полиция възобнови споделянето на разузнавателна информация с американските служби.

Вашингтон пое цялата отговорност за изтичането на секретна информация по разследването на атентата в Манчестър. Само ден след нападението, в американски медии се появиха данни за извършителя, които са били споделени от британските служби на американското разузнаване.

Терористът Салман Абеди е подготвял нападението близо година, смята британската полиция.

Вчера Лондон съобщи, че спира да споделя данни за разследването на атентата в Манчестър, докато не се увери, че няма да има повече изтичания до медии. Гневът на властите беше предизвикан от публикация в американския в. „Ню Йорк таймс”, която съдържаше снимки и подробности за атаката, включително за самоличността на атентатора. Информацията вероятно е изтекла от официални американски източници.

Премиерът на Великобритания Тереза Мей обсъди проблема с американския президент на срещата на НАТО в Брюксел. Доналд Тръмп я уверил, че случаят ще бъде цялостно разследван и виновните ще бъдат наказани.

Междувременно разследването на атентата продължава. Британската полиция откри подозрителни предмети на адрес в близкия град Уигън и евакуира няколко къщи в района от съображения за сигурност.

Предметите са намерени в къщата на заподозрения, който вчера беше арестуван във връзка с атаката в Манчестър. След проверка от сапьори, на жителите бе разрешено да се върнат по домовете си.