Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган по повод земетресението в Югоизточна Турция, което взе жертви.

Борисов изрази надежда, че навременните и професионални действия на спасителните екипи и медицинските служби ще помогнат за спасяването на хора от засегнатите сгради.

Премиерът пожелава бързо възстановяване на всички пострадали от земетресението.

Държавният глава Румен Радев също изрази съболезнования на своя турски колега по повод земетресението.

„В този труден момент България е съпричастна с трагедията на своите съседи и е готова да окаже подкрепа за преодоляване на последиците от земетресението“, е позицията на държавния глава.

Радев изрази надежда за бързото възстановяване на пострадалите при природното бедствие.

И външният ни министър Екатерина Захариева изрази съболезнования към близките на загиналите при опустошителното земетресение и изрази надежда за бързо възстановяване на ранените.

Тя предложи на турския си колега България да помогне при нужда. Министър Мевлют Чавушоглу благодари за солидарността на българското правителство и българския народ.

Расте броят на жертвите на силното земетресение в Турция. По последни данни те са най-малко 19. Ранени са над 770 души. В резултат на труса са разрушени десетки сгради.

По последни данни няма пострадали български граждани, информират от българското МВнР. При необходимост българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Анкара на телефони: + 90 312 467 20 71; + 90 312 427 51 42; + 90 533 376 37 69.