Бизнесът с телефонни измами достигна Италия
Поляци и италианци лъжат доверчиви възрастни
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Възрастни по телефона
Снимка: iStock

Телефонните измами взеха първи жертви в Италия.

Полицията издаде заповед за арестуване на 15 човека, от които 10 са италианци, а останалите поляци, част от групата, отговорна за измамите по телефона. 

Схемата на действие е идентична с тази в България. Цел са ставали основно възрастни хора. Те получавали обаждане от техен "близък" или негов "приятел", който описвал тежкото здравословно състояние, в което се намира и необходимостта от спешна финансова помощ.

Телефонни измамници взеха над 100 000 лв. от пенсионер Никога не давайте пари на хора, които твърдят, че са полицаи!

В един от случаите измамата е на стойност 8000 евро, а при липса на необходимата сума измамниците са взимали бижута и сребърни предмети. Парите са взимани директно от дома на възрастните хора, за тяхно улеснение. 

Измамник поискал 5 милиона долара от милиардера Ричард БрансънМъж му казал по телефона, че британски дипломат е отвлечен от терористи и държан за откуп

В процеса на разследването е установено, че „кол-центъра” е със седалище в Полша.

Прокуратурата в Милано говори за огромен брой на измамите и определя случващото се като бизнес за десетки милиона евро.

Увеличава се броят на жертвите на телефонни измами в ПловдивПо случая за покровителство на престъпната група беше арестуван полицаят Стоян Павлов

Призивът към гражданите е да разберат същността на тежкия социален феномен, който цели да измами именно онази част от населението, която е най-податлива на емоции - възрастните хора.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре