Десет млади дами, които до този момент не са попадали в полезрението на италианските следователи, получават месечна издръжка от Силвио Берлускони между 1500 и 2500 евро, пише "Кориере дела сера".

Вестникът публикува имената на младите жени. Това разкритие направи Джузепе Спинели, счетоводителят на бившия италиански премиер. Вчера той беше разпитан от следователи, които се интересуват дали Берлускони осигурява финансова подкрепа на двайсетина жени, присъствали редовно на партита му във вилата му в град Аркоре, край Милано.

Следствието цели да докаже дали тези жени са били "убедени" по този начин да дадат благоприятни за Берлускони показания на процеса срещу него за секс с непълнолетна проститутка и злоупотреба със служебно положение.

По това дело Берлускони беше оправдан по-рано тази година, след като процесът започна през 2012 г. и премина през няколко инстанции.

Чрез засичане на мобилните телефони следователите са установили, че някои от разследваните над 20 млади дами са били често в град Аркоре, където е вилата на Берлускони.

Участничката в различни шоупрограми Кончета де Виво, известна с творческия псевдоним Имма, е посещавала града 57 пъти за 16 месеца в периода март 2012 г. - юли 2013 г. Нейната колежка Барбара Гуера е била в Аркоре 47 пъти от март 2012 г. до март 2014 г. Доминиканката Арис Еспиноса е посетила 43 пъти в Аркоре от юни 2012 г. до юли 2013 г.

Следователите твърдят, че в края на миналата година, мароканката Карима ел Махруг, известна като Руби, заради която беше съден Берлускони, е била в Аркоре. За да не бъде проследена, тя е изключила мобилния си телефон, когато се е приближавала към града.

Разследващите се опитват да установят източника на средствата, позволяващи на Руби да води охолен живот в Италия и Мексико и да планира инвестиции в Дубай.