Ражданията на бели бебета в САЩ вече са по-малко от тези на останалите малцинствени раси в страната. Това сочат данните на Бюрото за преброяване на населението. Този демографски обрат се очакваше от години, коментираха редица анализатори, припомняйки, че САЩ са основани от европеидната раса, но са разчитали на работна ръка основно от африканските народи.

Тъмнокожите, испаноезичните и азиатските бебета, както и тези от други смесени раси, са достигнали до 50,4% от всички новородени. Това им мнозинство се случва за първи път в американската история.

Според данните на преброяването има все по-голям ръст на имигранти от Латинска Америка. Именно испаноезичните бебета са с най-голям процент от новородените, които не са с друг цвят на кожата. Очаква се тенденцията да продължи.

В периода от 2000 г. до 2010 г. раждания на латиноси в САЩ са били повече от броя на испаноезичните имигранти, пристигнали в страната. Все още белите продължават да са мнозинство от населението. Те са 63,4% от всички жители на САЩ.