Белият дом ще помага финансово за обучение на училите как да боравят с оръжие
Това са част от мерките в новия план на властите за повишаване на сигурността в американските училища след убийството на 17 души в гимназия във Флорида
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 3
    2
Оръжие в САЩ
Снимка: Reuters

Белият дом обеща да помогне на щатските власти да финансират обучението за боравене с огнестрелно оръжие на учителите и отново призова към по-добра система за биографични проверки на желаещите да се сдобият с оръжие.

Това са част от мерките в новия план на властите за повишаване на сигурността в американските училища след убийството на 17 души в гимназия във Флорида.

Планът обаче не включва инициатива за увеличаване на минималната възраст за закупуване на оръжие до 21 години, за каквато многократно призова президентът Доналд Тръмп.

Вместо това се предвижда нова федерална комисия по безопасността на училищата да проучи въпроса за минималната възраст, както и други теми при дългосрочен преглед на проблемите, свързани със сигурността и насилието в училищата.

Местният сенат на Флорида одобри засилване на контрола върху оръжиятаПредложението някои учители да имат право да носят оръжие беше отхвърлено

Програмата също така се отказва от всеобхватни проверки на биографията на купувачите на оръжие.

Планът е по-умерен в сравнение с промените, за които настояваше Тръмп през седмиците след нападението във Флорида, отбелязва АП.

  • 3
    2
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре