Прокуратурата в Белгия повдигна обвинения на арестуваните във връзка с парижките атентати
Те са заподозрени, че са осигурили фалшиви документи, използвани при подготовката на парижките атентати
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Белгия
Снимка: Reuters

Белгийската федерална прокуратура съобщи, че е повдигнала обвинения на двама души, арестувани във вторник в брюкселското предградие Лакен във връзка с разследването за атентатите в Париж от ноември 2015 г., предаде Франс прес.

Фарид К. и Мерием Е. Б. "са заподозрени, че са осигурили на Халид ел Баркауи фалшиви документи, използвани при подготовката на парижките атентати", посочва в комюнике прокуратурата.

Халид ел Баркауи е един от тримата атентатори, които се самовзривиха при атентатите в Брюксел на 22 март 2016 г. - атаки, дело на същата джихадистка клетка, която е в основата на атентатите в Париж.

Двама души са арестувани в Брюксел във връзка с атентатите в Париж от 2015 г.Задържани са мъж и жена по подозрение, че са дали логистична подкрепа на братята Бакрауи

На Фарид К. беше повдигнато обвинение в участие в дейностите на терористична група и подправяне и използване на подправен почерк, след което той беше пратен в ареста. Мерием Е. Б. е обвинена във фалшификация и използване на подправен почерк и е освободена условно, уточнява комюникето.

От ноември 2015 г. насам са предявени обвинения на общо около 20 души в рамките на белгийската част от разследването за подготвените в Белгия парижки атентати. При атентатите в Париж загинаха 130 души, а тези в Брюксел взеха 32 жертви.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре