Белгийските власти вдигнаха степента за тревога в столицата на максималната четвърта степен. Решението да се въведат драконовски мерки за сигурност в Брюксел и останалата част на страната, беше взето късно снощи.

За жителите на града конкретно това означава да избягват събирането на много хора на едно място, като гари, магазини, метрото. Властите призоват жителите на града да не излизат от домовете си. На улиците са изкарани над 500 войници в помощ на полицията.

Поради опасността от терористично нападение метрото остана затворено през целия ден. Спрени бяха и някои от трамвайните линии. Властите призоваха търговските центрове да затворят.

Премиерът Шарл Мишел заяви, че са получени данни за подготвяни нападения като в Париж. По информация на разузнавателните служби, подготвяли са се атаки на оживени места, като стадиони, гари и големи магазини.

Отменени са и мачовете от първа и втора лига на футболното първенство.

В Париж продължава операцията за издирване на съучастници в атентатите миналия петък. Има паралелни арести в Анталия, Париж и Брюксел.

Предполага се, че издирваният за нападенията в Париж Салах Абдеслам се укрива в района на белгийската стоица. В сутрешните си изданията вестниците съобщиха за открити в квартал Моленбек химически материали и експлозиви. По-късно властите опровергаха информацията.

Появи се информация, че слабото звено в групата на терористите е била 26-годишната Хасна Булахсен, първа братовчедка на Абделхамид Абауд, предполагаем координатор на атентатите в Париж. Била е подслушвана, тъй като са допускали, че е възможно да укрива Абделхамид Абауд. По този начин, именно тя неволно е улеснила следователите да локализират тайната квартира на групата, разбита в сряда в Сен Дени. По последни данни Хасна е загина от бомба, взривена близо до нея.

Българското министерството на външните работи съветва пътуващите за Брюксел и Кралство Белгия да се съобразяват с въведените мерки за сигурност в страната.