Беглецът от КНДР изумил лекарите с невиждано големи чревни паразити
Войникът беше прострелян от другарите си, но оцеля
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    0
Състоянието на дезертьора от КНДР
Снимка: Reuters

Севернокорейският войник, който успя да избяга в Южна Корея и в момента е в болница с огнестрелни рани, има и друг тежък здравословен проблем, който застрашава живота му – изключително тежка инфекция с чревни паразити, съобщава Би Би Си, като цитира лекуващия екип.

Според докторите мъжът е в стабилно състояние, но глисти и подобни в тялото му замърсяват раните и така могат да го влошат. Експерти са на мнение, че целият сюжет показва реалната ситуация, в която живеят жителите на КНДР. „За 20 години като лекар никога не съм виждал нещо такова”, призна д-р Ли Кук-Йонг. Най-дългият червей, изваден от червата на войника, е бил дълъг 27 сантиметра.

Митове и реалности: Северна Корея през български очиРазкази за една държава, в която всичко може да бъде както факт, така и пропаганда

Подобни инфекции се получават най-често при консумация на замърсена храна. В Северна Корея този проблем е често срещан, защото все още масово се използва оборска тор, а зеленчуците не преминават достатъчна термична обработка преди консумация. Някои от паразитите са пряка заплаха за живота, докато други просто отнемат хранителни вещества от организма и така бавно влошават състоянието на човека.

В случая лекарите са на мнение, че инфекцията е от дълго време и организмът на ранения войник е бил отслабен значително – още преди да бъде прострелян 6 пъти от другарите си при опита да избяга.

  • 3
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре