Бащата на убитото в Гърция българско момиченце Ани Борисова, който е обвиняем по делото за престъплението, даде шокиращи показания по делото, съобщава електронното издание на гръцкия вестник „Прото тема“.

Четиригодишното дете беше обявено за изчезнало на 21 април миналата година. Първоначално майката твърдеше, че е поверила детето на приятелка, но след това промени показанията си. По-късно бащата – Станислав Бакърджиев, призна, че е разчленил тялото на дъщеря си в дома на свой приятел, след като я открил мъртва в леглото и изпаднал в паника. Приятелят – Николай Ахмедов, също е обвиняем.

Днес пред съда в Атина Бакърджиев заяви, че е след като открил дъщеря си мъртва, изпаднал в шок и последвал препоръката на Ахмедов да разчлени тялото, за да няма проблеми, тъй като е наркозависим.

Разчленяването му отнело два или три дни, използвал нож.

Българинът отрече разпространената информация, че сварил частите на тялото като каза, че е ги е смесил с развалена храна и ги е изхвърлил на боклука.

Бакърджиев заяви, че всяка вечер, докато разчленявал трупа, Ахмедов идвал да му носи наркотици.

„Моля за извинение за това, което направих“, каза пред съда подсъдимият.

В предишните заседания по делото бяха представени две противоречащи си съдебномедицински експертизи. В едната се твърдеше, че Ани е била жива, когато е била разчленена. Заключението на другия съдебен лекар беше, че детето не е било живо като се правеше предположението, че то може би е приело хероин.