Барак Обама: САЩ ще пропилеят всичко с президент Доналд Тръмп
Американският държавен глава атакува кандидата на републиканците
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    2
Барак Обама
Снимка: EPA

"Самата демокрация е заложена" на резултата от президентските избори в САЩ, които ще се произведат след 25 дни, заяви американският президент Барак Обама, цитиран от световните агенция. "Всички резултати, постигнати за изминалите 8 години, ще бъдат загубени в случай, че Тръмп бъде избран. Целият напредък ще отиде на вятъра, ако не направим правилния избор", подчерта Обама.

Той посочи, че от изхода на гласуването зависят както принципите на толерантността, честността, равенството, доброжелателността, така и "самата демокрация" в САЩ. Според Обама Тръмп може да бъде заплаха за демократичната политическа система на страната. Той също така отправи критика към републиканците, че те продължават да поддържат своя кандидат даже след като беше обвинен в сексуални посегателства.

Две жени се оплакаха, че Доналд Тръмп ги е тормозил сексуалноНа едната се е опитал да бръкне под полата, а другата изненадващо целунал в устата

"Основният аргумент на Доналд Тръмп е "какво има да загубите". Отговорът е "всичко", предупреди Обама. Той подчерта, че Тръмп не е типичен кандидат на Републиканската партия и за разлика от предишните кандидати за президент, не е годен да заеме най-високия изборен пост в страната.

Изказването на президента в Кливланд беше прекъснато от активист на движението, което обвинява бившия президент Бил Клинтън в сексуално насилие. Обама призова протестиращия да отиде на мероприятие в подкрепа на Тръмп, където ще си прекара по-добре времето, освен ако не му плащат да бъде тук.

  • 2
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре