Президентът на САЩ Барак Обама очерта оптимистична картина за бъдещето на Съединените щати, за да помогне на Хилари Клинтън да победи Доналд Тръмп и да стане първата жена президент на САЩ, предаде Ройтерс.

"Никога не е имало мъж или жена, нито аз, нито Бил Клинтън, никой, който да е бил толкова подготвен да бъде президент на САЩ", каза Обама в речта си на конгреса на Демократическата партия във Филаделфия.

Снимка: Reuters

"Аз съм по-оптимистичен за бъдещето на Америка от когато и да било", каза Обама, а думите му бяха приветствани с бурни аплодисменти в залата.

По думите му Хилари Клинтън е единственият кандидат на тези избори, който вярва в това бъдеще. Тя е лидер, който има конкретни планове как да преодолее бариерите, да счупи стъкления похлупак и да даде повече възможности на всеки американец, каза Обама.

"Америка и сега е велика. Америка и сега е силна. Обещавам ви, че нашето величие и нашата сила няма да зависят от Доналд Тръмп", каза Обама. По думите му Тръмп разчита на страха, за да печели гласове. "Ние не сме чупливи хора, силата ни не идва от самопровъзгласил се спасител , обещаващ , че само той може да върне реда, ако правим нещата по неговия начин."

Снимка: Reuters

Президентът подчерта, че Клинтън е готова да бъде главнокомандващ и че може да постигне целите си, в това число в борбата срещу тероризма, без да прибягва към изтезания и без да забранява достъпа на хора в САЩ заради религията им.