Зрелищен въоръжен обир на милиони долари бе извършен в Парагвай, като престъпниците убиха един служител на реда, съобщава "Франс прес". Група от около 50 лица, тежко въоръжени и носещи експлозив, атакува компания за превозване на пари в брой.

Плячката се оценява на милиони долари, но точният размер не се съобщава.

Кражбата става в Сиудад дел Есте на границата с Бразилия и Аржентина, а местопрестъплението е като след война, посочва агенцията. Нападателите са запалили няколко паркирани леки коли близо до полицейско управление, за да възпрепятстват силите на реда да се придвижат.

Снимка: Reuters
Сградата на испанска инкасо компания след това е нападната с експлозиви и частично разрушена. Телевизионни кадри показват съседни улици, приличащи на бойно поле.

Нападателите са оставили част от колите си – три от тях са били бронирани, а един микробус е бил екипиран с противовъздушна картечница в задната си част.

Снимка: Reuters
Шумът от експлозиите е бил чут в целия град, сякаш е имало бомбардировка в продължение на два часа, разказва очевидец на случилото се.

Засега от компанията твърдят, че споменатата в медиите сума от 40 милиона е силно преувеличена.

Бандитите успели да избягат с моторни лодки в Бразилия. Затова властите подозират, че атаката е дело на гангстери от съседната държава.