Невижданите чистки в Турция след опита за преврат се радват на огромна подкрепа сред населението, предаде специалният пратеник на bTV Стоян Георгиев.

Хората нескрито изразяват задоволството си, че президентът Реджеп Тайип Ердоган държи нещата здраво в ръце.

Подобно е отношението и на българските изселници в страната.

„Имаше страх, разбира се – една малка група офицери искаха да направят преврат в Турция, но всички партии, без изключение, подкрепиха и бяха за демокрацията“ – каза Рафет Бултюрк, председател на една от изселническите организации. – Тук определящо значение има г-н Реджеп Тайип Ердоган, който наистина беше отговорен и излезе пред медиите и извика всички хора да излязат по улиците“.

„В петък вечер цялото семейство бяхме вкъщи и военните самолети започнаха да бомбардират навсякъде. Спряха, когато г-н Реджп Тайип Ердоган се изказа народът да излиза, защото тълпата излезе – не можеха да изтрепят всички. Трябва да сме радостни, че имаме такъв президент като г-н Реджеп Тайип Ердоган“, каза друг изселник.

Вижте повече във видеото:

Междувременно у нас хит в социалните мрежи стана снимка на смесен магазин от Кърджали, в който е забранено да влизат поддръжници на Ердоган, но и Ангела Меркел, Владимир Путин и Барак Обама: