Късметът беше с нас и ако бяхме избързали малко, щяхме да бъдем точно на мястото на инцидента. Това заяви българският треньор по бокс Михаил Таков, който е бил на метри от атентата край Уестминстърския мост в Лондон.

Михаил е в британската столица, защото ще участва в състезание. По време вчерашната атака обаче се оказва точно пред британския парламент и става пряк свидетел на случващото се. За щастие, той остава невредим.

Гъмжеше от полиция, жандармерия и хеликоптери”, разказва боксьорът. Той чува куршумите и вижда как нападателят пробожда с ножа си двама полицаи. По думите му единият от тях се е опитал да се защити. След това става свидетел и на застрелването на атентатора.

Михаил споделя, че в бъдеще би избягвал да минава около британския парламент.

Междувременно нивото на терористична заплаха във Великобритния остава сериозно. В района, където беше извършено нападението, все още се наблюдава силно присъствие на въоръжени полицаи.

Британските власти вече идентифицираха нападателя, който отне живота на трима души и рани най-малко 40. Това е 52-годишният британец Халид Масуд. Той не е бил обект на полицейски разследвания в момента, но има криминално минало.

По-рано днес джихадистката групировка „Ислямска държава“ пое отговорност за атентата.

До момента са задържани осем души, а разпитите в Бирмингам, Лондон и други британски градове продължават.

Вижте във видеото всичко най-важно за атентата в Лондон: