Напрегнатият първи кандидатпрезидентски дебат между Хилари Клинтън и Доналд Тръмп се превърна в повод за различни хумористични коментари и картинки в социалните мрежи.

Карикатура на Христо Комарницки беше публикувана от "Уошингтън пост" в статия със заглавие "Ето какво мисли останалата част от света за дебата Клинтън-Тръмп".

„На всички е ясно защо американските избори предизвикват такъв интерес - това всъщност са избори за един вид, "господар на света", или за "полицай на света", или за "шериф", или както искате го разбирайте”, коментира пред камерата на bTV карикатуристът от в.”Сега”.

Така описва той творбата си: „Това беше по-скоро една моя представа за дебата, нарисувана, всъщност, преди той да се състои.

Ами, всъщност, тук Хилъри се явява като един вид като жена-звероукротител. Пъхнала си е главата в устата на "Звяра" Тръмп, който пък от своя страна е доволен и си прави селфи как схрусква своята опонентка”.

Това не е първата карикатура, която художникът посвещава на американските кандидат-президенти: „Може би това е другата причина, поради която се вторачваме в изборите в далечна Америка. На мен определено ми липсват дебати, сблъсък на мнения, на идеи. Това изчезна от нашия политически живот, превърна се в едно One man show, и крайно време е да върнем дебата както такъв”.