Българка получи доживотен затвор за убийството на 63-годишния й гръцки съпруг. Неговото тяло бе намерено във фризер в апартамент в Калитея през януари 2016 г., съобщават електронни издания от южната ни съседка, цитирани от БТА.

Гръцки прокурор е окачествил убийството, извършено от 50-годишната Анелия Александрова, която е от ромски произход и е от Варна, като едно от най-тежките престъпления в Гърция.

Според него целта на осъдената е била да задигне състоянието на гръцкия си съпруг. 

Аутопсията е установила, че устата и носа му са били залепени с тиксо, а на главата му е била сложена торба. Според медиците, жертвата е починала от задушаване.

В хода на разследването беше издирван и синът на Александрова от предишен брак. Смяташе се, че двамата са избягали в България след убийството.

Подобен сюжет - убийство на грък заради желанието на българската му половинка да прибере семейните пари, имаше и преди няколко седмици на о.Крит. Там действащ полицай от Казанлък застреля местен лекар, а стана ясно и че е планирал престъплението заедно с жената на гръцкия гражданин. Тя и служителят на реда били любовници.