Българин в Хюстън: Трагично е
Хюстън е град под вода, разказа за bTV Павел Господинов
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    2
Хюстън, наводнение
Снимка: bTV

Хюстън в щата Тексас се бори с безпрецедентни наводнения, причинени от урагана „Харви“. Въпреки че отслабна, стихията взе пет жертви и нанесе огромни щети на четвъртия по големина американски град.

Хюстън, наводнение
Снимка: bTV

Наводнени са цели квартали, десетки хиляди хора са евакуирани, близо 300 хил. са без ток.

Хюстън, наводнение
Снимка: bTV

Хюстън е град под вода, разказа за bTV българинът Павел Господинов, който в събота е бил блокиран 4 часа на щатска магистрала. Показва ни последиците от урагана:

На места водата стига до втория етаж на постройките. Много трагично е, разказа той.

Хюстън, наводнение
Снимка: Павел Господинов

Двете най-големи летища на града са затворени, а пътищата са непроходими – градът е откъснат от света.

Затвориха летището в Хюстън заради урагана „Харви” (СНИМКИ И ВИДЕО) Една от най-големите болници беше евакуирана заради наводнение

15 души от дом за възрастни бяха спасени, след като в социалните мрежи се появи снимка на бедстващите хора в инвалидни колички.

Общо 2000 души са били спасени. Осигурен е подслон на над 5500, но се очаква броят им да нарасне.

15 души бяха спасени от наводнен старчески дом в Тексас след пост в социалните мрежиНа снимката, която се появи в „Туитър” вчера, се виждат възрастни мъже и жени, някои от тях в инвалидни колички, потънали до кръста в кална вода

Репортерка от местна телевизия пък доказа, че човешкият дълг стои над професионалния, като спаси шофьор на камион. Бранди Смит отразявала на живо бедствието, когато видяла бедстващия мъж, спряла минаваща кола на шерифската служба и им го посочила. Шофьорът е изваден невредим.

Междувременно в интернет стана популярен клип, заснет от шофьор на такси, на който се вижда как ястреб намира подслон от бурята в автомобила му. Ястребът получи името Харви Урагана.

Вижте повече във видеото:

  • 3
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре