Двама българи са загинали, а други двама са ранени при катастрофа на главен път М15 в Унгария между лек автомобил с българска регистрация и полски туристически автобус, предаде Министерството на външните работи (МВнР).

Снимка: http://www.police.hu

Информацията е била съобщена от унгарската полиция пред българското посолство в Будапеща.

Снимка: http://www.police.hu

Инцидентът е станал вчера по обяд в района на граничен пункт Райка – Оросвар.

Снимка: http://www.police.hu

Жертвите са мъж на 47 години и жена на 46 години.

Пострадали са две жени на по 25 години, като едната от тях е в тежко състояние и с опасност за живота.

Те са настанени в болница „Пец Аладар Мегией Октато Корнац“ в град Дьор.

Снимка: http://www.police.hu

Според унгарската полиция българският автомобил е пътувал за Словакия. На 7 километра от границата е предприел изпреварване на автобуса и по неизвестна сега причина двете превозни средства са се ударили, като българската кола е излетяла в канавката и после – в тревната площ, обясни говорителят на полицията в областта Дьор-Мошон-Шопрон – Ференц Шмук.

Снимка: http://www.police.hu

В колата са пътували петима души, съобщи унгарската полиция. Петият човек в автомобила е леко пострадал. Няма ранени в полския автобус, който е продължил по маршрута си.

Тази катастрофа няма нищо общо със случилата се вчера, при която граждани на Македония, управлявали мерцедес с българска регистрация, пострадаха на магистрала М5.

Служителите на дипломатическото представителство са на разположение на близките и следят ситуацията.

Всички близки и роднини, които желаят да получат повече актуална информация, могат да го направят на дежурния телефон в посолството в Будапеща: +36 20 534 4559.