Автомобил се вряза в пицария във френското градче Сет Сор, източно от Париж. Загинало е момиче на 13 години (първоначалните данни бяха за 8-годишно дете), а най-малко 13 от другите посетители са ранени. Петима от пострадалите са с тежки наранявания.

Шофьорът на автомобила, 32-годишен мъж, по данни на полицията е бил в депресивно състояние и вчера е направил опит да се самоубие. Той е задържан веднага след инцидента и подложен на разпит.

Според свидетели той нарочно е насочил колата си към заведението, което е било доста пълно.

Основната версия на полицията е за криминален акт, а не за терористично нападение. Разследването се води от жандармерията, а не от специалните антитерористични части.

На снимки, споделени в „Туитър”, се вижда как автомобилът, марка БМВ, е влетял в заведението:

Френската полиция съобщи в „Туитър”, че на мястото на инцидента тече разследване и призова гражданите да спазват установения периметър за сигурност. 

Снимка: Reuters

Този инцидент става по-малко от седмица след като алжирски гражданин се вряза с автомобила си в група френски военни в парижко предградие и рани шестима от тях.

Към 00:00 ч българско време на 15 август няма постъпила информация за пострадали български граждани при инцидента с автомобил в градчето Сет Сор, източно от Париж, съобщиха от МВнР.  

Българското посолство във френската столица е в постоянен контакт с местните власти и следи ситуацията. Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурния телефон на българското посолство в Париж: 00 33 145 518 590.