Телата на двама мигранти бяха открити рано сутринта във влак в австрийския град Вьоргъл. Композицията с открити товарни платформи идвала от Италия и превозвала камиони.

Причината за смъртта им може да е измръзване или да са били блъснати от камионите при разтоварването, съобщи полицията в западната провинция Тирол, цитирана от Ройтерс.

Трети мигрант е сериозно ранен и закаран в болница.

Говорител на полицията уточни, че чужденците се криели под камионите и са имали около 20 минути да слязат между момента на запалване на двигателите на камионите и потеглянето им.

„Тъй като са останали да лежат, предполагаме, че заради студа са били в безсъзнание или може би вече са били мъртви“, отбеляза той, допълвайки, че температурата във Вьоргъл е била около минус 2 градуса.

Националността на жертвите не е известна. Според австрийската полиция те вероятно са пътували за Германия – страната, към която се стремят повечето мигранти, пристигащи в Европа. Вьоргъл е на около 15 километра от австрийско-германската граница.

Имиграцията се превърна в деликатен въпрос в Австрия, където утре ще има президентски избори. Кандидатът на Австрийската партия на свободата Норберт Хофер може да стане първият свободно избран крайнодесен държавен глава в Европа след Втората световна война.