Атентаторите планирали да взривят 120 газови бутилки в Барселона
Майката на Юнес Абуякуб го призова да се предаде на полицията
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Барселона

Терористичната клетка, отговорна за атентатите в Испания, е подготвяла "един или няколко атентата" в Барселона със 120 газови бутилки, намерени в къща в намиращия се на 200 км югозападно град Алканар, съобщи днес полицията.

"Започва да ни става ясно, че това е мястото, където са се приготвяли експлозиви за извършването на един или няколко атентата в Барселона", каза началникът на каталунската полиция Хосеп Луис Траперо, цитиран от „Франс прес”.

В. „Еспаньол“: Терористите първоначално планирали атака срещу „Саграда фамилия“Още един автомобил, използван от атентаторите, беше открит в Испания

През последните дни се лансира версията, че взрив във „фабриката за бомби” на джихадистите ги е отказал от по-голям атентат и затова са прибегнали до атаката на пешеходна зона с товарен автомобил, при която загинаха 13 души. Повечето от заподозрените бяха ликвидирани при опит за втора атака или са в ареста.

Сред известните на полицията терористи на свобода остава само Юнес Абуякуб. Майка му използва медиите, за да го призове да се предаде. „Нека да отиде в полицията, нека се предаде. По-добре да отиде в затвора, отколкото да умре“, заяви тя по време на мюсюлмански протест срещу тероризма в градчето Рипол, разположено северно от Барселона.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре