Атентаторите от Лондон опитали да наемат 7,5-тонен камион
Плащането обаче не минало, затова наели микробуса, с които беше извършено нападението. Те обаче го натоварили с чакъл, за да е по-тежък
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Микробусът от лондонския атентат
Снимка: EPA

Терористичният атентат в Лондон преди седмица е можел да бъде много по-смъртоносен, разкри полицията, която представи подробности за разследването, предаде АП.

На 3 юни вечерта микробус се вряза в множество на Лондон бридж, след което трима нападатели изскочиха от него и нападнаха хора на близкия Бъроу маркет.

Един от извършителите, Хурам Бут, първоначално се опитал да наеме 7,5-тонен камион, подобен на този, използван при нападението в Ница миналата година, който уби 86 души и рани стотици, съобщи Дийн Хейдън, шеф на контратерористичния отдел на лондонската полиция.

Микробусът от лондонския атентат
Снимка: EPA

След като плащането му било отхвърлено, Бут и двамата му съучастници се спрели на микробуса.

В него разследващите открили чакъл, може би натоварен с цел автомобилът да стане по-тежък.

Микробусът от лондонския атентат
Снимка: EPA

Междувременно британската полиция задържа в Източен Лондон още един заподозрян в хода на разследването на терористичния акт, съобщи на сайта си Скотланд Ярд, цитиран от Ройтерс.

27-годишният мъж е бил арестуван в дома му в Илфорд и е задържан под стража в полицейски участък в Бъркшър по силата на закона против тероризма.

В момента в ареста остават още петима задържани в рамките на разследването. Други 12, арестувани на по-ранен етап, бяха освободени без повдигане на обвинения.

Използвани са материали на БТА
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре