Млади мъже на не повече от 25-годишна възраст, въоръжени с „Калашников”. Така един от оцелелите при нападенията в Париж описа терористите, които отнеха живота на над 120 души при поне 6 координирани нападения.

Мъжът разказа, че успял да огледа по-добре един от екстремистите, който бил спортно облечен. „Беше изключително спокоен”, коментира очевидецът.

„В един момент се чудех дали стрелят с истински патрони, тогава го видях да се обръща и да стреля по един човек – тогава разбрах”, разказа той.

„Тук не става въпрос за дилетанти, става дума за джихадисти, които действат изключително професионално”, отбеляза кореспондентът на bTV в Париж Десислава Минчева. Тя допълни, че според свидетелски показания, джихадистите са крещели на чист френски „Това е отговорът на френските атаки в Сирия”

По думите й атака в страната се е очаквала, като преди дни е бил задържан мъж, който готвел атака във военна база.

„Това е ново поколение джихадисти, които могат да действат навсякъде”, отбеляза тя.

Журналистът Ина Василева, която работи в Париж, отбеляза, че изявлението на президента Франсоа Оланд е безпрецедентно, защото то бе направено, докато щурмът на концертната зала „Батаклан” е бил в ход. По думите й, че има критика за използването на думите „страх” и „ужас”, но, според нея, речта показва поведението на човек, силно загрижен за народа си.