Америка беше разделена и преди Доналд Тръмп – по времето на двата мандата на Барак Обама, който беше харесван от либералите по двете крайбрежия, но не и във вътрешните щати, коментира експертът по външна политика Асен Агов в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Именно крайбрежието обаче е това, което движи Америка напред, добави той.

Медиите бяха настроени добре към Обама, но ако погледнем внимателно президентството му, ще видим, че той не се справи с нито един въпрос. Справи се единствено с това, че разреши отпечатването на пари за изход от кризата.

Стилът на Тръмп, понякога скандален, в който гафовете нямат значение, се харесва на мнозина американци. А дали са гафове, гафове са. Но нацията изглежда изнервена, каза Агов.

Снимка: bTV

Според него може да се очакват неприятни изненади за Тръмп по време на междинните избори за Конгрес през ноември. Блокирането на администрацията от стана на демократите обаче, може да окаже негативно влияние за тях. Ако те спечелят изборите пък, може да възникне опасността от импийчмънт.

Благодарение на агресивната политика на Тръмп по отношение на сигурността и отбраната, Европа най-накрая се взе в ръце и започна да мисли за своята сигурност и отбраната си, а не да разчита на САЩ, каза още Агов.

Вижте целия разговор във видеото: