Аржентинската подводница е претърпяла авария, преди да загуби връзка с базата
Седемте сигнала, за които беше съобщено вчера, не са подадени от нея. На борда ѝ има 44 души
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Изчезналата аржентинска подводница
Снимка: Reuters

Аржентинската военна подводница „Сан Хуан“ е сигнализирала за авария в сряда, при последния си разговор с военноморската база „Мар дел плата“, предаде АФП.

„Плавателният съд изплува на повърхността и съобщи за повреда, след което курсът бе сменен към „Мар дел плата“, съобщи на пресконференция командирът на базата Габриел Галеаси.

Аржентинската подводница „Сан Хуан“ през 2014 г.
Снимка: Reuters

Седемте сигнала в събота до аржентински военноморски бази, за които беше съобщено вчера, не са били подадени от изчезналата подводница, каза говорителят на военноморските сили на Аржентина Енрике Балби.

Издирването на аржентинската подводница продължава, засега без успехНа борда ѝ има 44 души. Връзката със съда беше изгубена миналата сряда

„Получихме доклад от фирмата, която анализира сигналите от седем опита за обаждане, направени в събота. Те не съвпадат със сателитния телефон на подводницата“, заяви Балби на пресконференция.

Изчезналата аржентинска подводница
Снимка: Reuters

Първоначално се смяташе, че екипажът на плавателния съд опитва да установи контакт, отбелязва АП.

„Все още нямаме връзка – с нея, каза Балби. Днес стават пет дни, откакто загубихме контакт с подводницата“.

Аржентина все още не може да открие изчезналата военна подводницаКонтактът с нея беше изгубен в сряда, в четвъртък започна издирвателна операция, а от петък операцията вече е издирвателно-спасителна

Издирването продължава в зона с диаметър 300 км край бреговете на Аржентина. В него участват кораби и самолети от Аржентина, САЩ, Великобритания, Чили и Бразилия, както и американски самолети със специалисти и техника за подводно претърсване.

На борда на „Сан Хуан“ има 44 души.

Използвани са материали на БТА
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре