Сухопътни части и танкове предприеха мощна офанзива по всички фронтове срещу контролираните от опозицията райони на втория по големина град в страната. В сраженията участват и специални части, подготвени за бой в градски условия.

Източната част на града е под контрола на ислямисткия Фронт "ан-Нусра", а другите крайни квартали са в ръцете на групировки от умерената опозиция. В края на деня армията си възвърна контрола и над квартала "Ал-Фарафира" в старата част на града.

Според говорителя на Държавния департамент Марк Тонър "реалността в Алепо - с възобновяването на въздушните удари, бойните действия, настъплението на правителствените сили - тласка умерената опозиция в обятията на Фронта "Ан-Нусра". "Това само подхранва екстремизма", заяви той във Вашингтон.

Тонър съобщи още, че САЩ продължават преговорите с групите на умерената опозиция и разясняват на техни представители подробностите на Женевските договорености. Разграничаването на ислямистките групировки от подкрепяната от Запада умерена опозиция е основното разногласие между Москва и Вашингтон.

Лидерът на "Хизбула" шейх Хасан Насрала заяви днес, че преговорите за спиране на конфликта няма да доведат до нищо и че последната дума за разрешаване на конфликта ще е на бойното поле. Шиитската групировка подкрепя режима на Башар Асад и нейни бойци се сражават на страната на правителствената армия.

Заради ужасяващата хуманитарна обстановка в града Световната здравна организация призова за спешно отваряне на хуманитарни коридори за извеждане на ранените и болните. За четвърт милион души в контролираните от опозицията райони на Алепо работят едва 25 лекари.