19-годишният студент, заподозрян за убийството на родителите си в пансиона на Централния Мичигански университет, беше арестуван тази сутрин. Джеймс Ерик Дейвис-младши бил забелязан малко след полунощ във влак, преминаващ до кампуса.

Стрелбата в сградата „Камбъл хол” на университета стана в деня, в който родители пристигаха, за да вземат децата си за едноседмична пролетна ваканция. Над 100 полицаи, някои тежковъоръжени и в камуфлажни униформи, претърсваха кварталите край Централния Мичигански университет след нападението.

Университетът съобщи, че двамата загинали са майката на заподозрения Дайва Дейвис и бащата Джеймс Дейвис-старши, полицай на нещатна служба в чикагското предградие Белууд.

В нощта преди нападението заподозреният бил отведен в болница, след като приел свръхдоза наркотици или е имал лоша реакция на приети психотропни вещества, обясни говорител на полицията на пресконференция.

Засега не е известно как заподозреният се е снабдил с оръжие. Законите на Мичиган разрешават носенето на скрито оръжие, но Централният Мичигански университет забранява носенето на всякакви оръжия в кампуса.

Стрелбите са често явление в САЩ, където броят на огнестрелните оръжия е равен на този на жителите, отбелязва АФП.