Арестуваха мъж, застрашил сигурността на сръбския президент Александър Вучич.

"Поради заплаха от застрашаване на сигурността на президента на републиката, Драган Миятович от Сомбор беше арестуван и му е наложена мярка за задържане за 48 часа“, заяви сръбският вицепремиер и вътрешен министър Ивица Дачич, цитиран от сръбските медии и БТА.

„Шокиран сън от нападението над Роберт Фицо – великолепен приятел както на мен, така и на Сърбия. Скъпи приятелю, моля се за теб и за здравето ти“, написа вчера в социалната мрежа X сръбският президент Александър Вучич, след като премиерът на Словакия беше нападнат на 150 км от Братислава.

Под поста на Вучич се появиха заплашителни съобщения, в които се твърдеше, че ще бъде следващата мишена.

Високопоставени представители на сръбското държавно ръководство осъдиха заплахите към Вучич в социалната мрежа и призоваха компетентните органи да реагират бързо.

Премиерът на Сърбия Милош Вучевич посочи, че очаква незабавна реакция от страна на компетентните държавни органи и напомни, че подобни заплахи е имало и преди.

"Подобни чудовищни ​​заплахи вече са добре позната матрица, чрез която в изключително важни и съдбоносни моменти за Сърбия се опитват да пречупят президента Вучич, докато той се бори и полага свръхчовешки усилия, за да попречи на ООН да приеме резолюцията за Сребреница и да спаси сърбите от стигмата, че носят етикета на геноциден народ, но това няма да им помогне", коментира Вучевич.