Рано тази сутрин заплаха за бомба в търговски център наложи отцепването на голям район в Брюксел. Все още не е ясно дали става дума за нова терористична заплаха, или за действия на психично болен.

Полицейската акция продължава и в обедните часове на деня. Рано сутринта сигнал за бомба предизвика отцепването на голяма зона около търговския център „Сити” 2 в Брюксел. Заплахата беше приета много сериозно, премиерът Шарл Мишел незабавно анулира всичките си срещи и свика кризисно заседание.

„Ситуацията в този момент вече е под контрол. Тази сутрин получихме информация за терористична заплаха и беше свикан кризисният център. Оттук нататък работата се поема от следствието и прокуратурата”, каза премиерът Шарл Мишел.

Специалните части са задържали един човек, все още не ясно дали той е ранен. Открит е и колан с фалшиви взривни устройства.  Заплахата идва дни след като белгийски медии разпространиха информация за две групи джихадисти, тръгнали от Сирия. Според изданията, целта била терористични атаки в Белгия и Франция. Сред възможните места беше посочен и търговски център.

В следващите часове трябва да се уточни дали става въпрос за тероризъм или за психично болен, който всява нова паника в Брюксел.