Анджелина Джоли подаде оставка от хуманитарна организация в знак на протест.
Решението било взето, след като актрисата е разбрала, че парите се събират основно за "бюрократични нужди" и за плащане на ангажиментите на членовете на организацията.

Анджелина Джоли, която лично е участвала в редица операции за прочистване от пехотни мини, била шокирана, когато разбрала, че на нейните колеги им се плащало по 500 паунда на ден за работата им. Организацията е известна като "Хало тръст" и е включена в мисии за изваждането на мини в 16 държави по света, където преди е имало военни конфликти, предаде БГНЕС.

Покойната принцеса Даяна се смята за основоположник на организацията, след като посети Ангола през 1997 г. и присъства при разминирането на минно поле. Основно жертви на минните полета са децата и селяните. Синът на Даяна принц Хари също присъства на операции на "Хало тръст", а беше и патрон на честването на 25 - годишнината на хуманитарната организация.

Анджелина Джоли отказа да коментира оставката си, но източник близък до американската актриса, заяви, че тя е била "дълбоко възмутена", когато е разбрала за поведението на останалите членове на организацията. Изпълнителният директор на "Хало тръст" Джеймс Кауан твърди, че Джоли е гласувала за начина, по който работи организацията, и досега не е била против. Кауан уточнява още, че в писмото с оставката Джоли е написала, че напуска, защото иска да се занимава с друга работа.