Самотният хакер Guccifer 2.0 пое отговорност за кибератаката срещу компютърната мрежа на ръководството на Демократическата партия на САЩ. Вчера Националният демократически комитет обвини руското правителство за пробива на компютърната му система.

Компанията за компютърна сигурност "КраудСтрайк" обаче продължава да смята, че в ударът срещу Демократическата партия е извършен от лоялни на руските власти хакери.

В блога на Guccifer 2.0 са поместени снимки на документи, които са били откраднати от сървърите на Демократическата партия и които скоро ще бъдат публикувани в "Уикилийкс".

Сайтът "Гаукър" (gawker.com) публикува документ, който според него представлява инструкция на ръководството на демократите за действия срещу Доналд Тръмп, което било откраднато при кибератаката. Документът от повече от 200 страници е до голяма степен компилация от минали изказвания на кандидата на републиканците и цели да го представи като лъжец и слаб бизнесмен, който е лоялен единствено към самия себе си.

Самият Доналд Тръмп обвини Националния демократически комитет, че си е измислил кибератаката, за да отклони вниманието от проблемите на кандидатката на демократите за президент Хилари Клинтън.