Американска телевизия публикува данъчна декларация на Доналд Тръмп от 2005 г.
Минути преди това Белият дом изпреварващо оповести почти същите данни, с минимални разлики
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Доналд Тръмп
Снимка: Reuters

Американската телевизия Ем Ес Ен Би Си публикува данъчната декларация на президента Доналд Тръмп от 2005 г. Досега той отказваше да разкрие какви данъци е плащал.

Водещата на телевизията Рейчъл Мадоу поясни, че е получила документа от независимия разследващ журналист Дейвид Кей Джонсън, който пък бил получил декларацията в електронната си поща.

Оригиналният източник на данъчната информация не е назован.

Замяната на “Обамакеър” може да остави 24 млн. американци без здравно осигуряванеТова обаче би спестило 337 милиарда долара държавни разходи между 2017 и 2026 г. , отчита доклад на държавна служба

Милиардерът е платил 36,5 млн. долара федерални данъци за доходи от 152,7 млн., което е около 24% от доходите.

Белият дом изпревари излъчването на материала, като минути преди това обяви изненадващо пред журналисти тези числа, с незначителни разлики.

Доналд Тръмп винаги е отказвал да публикува данъчните си декларации, в разрез дългогодишната традиция в САЩ кандидатите за президент да ги оповестяват.

Американските медии от миналата година се опитват да се доберат до данъчните му декларации, за да се установят източниците на доходите му и евентуални конфликти на интереси.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре