Адвокатите на Салах Абдеслам се отказват от защитата му
Основният заподозрян за терористичните атаки в Париж от миналата година отказва да говори
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    0
Адвокат Франк Бъртън
Снимка: Reuters

Адвокатите на основния заподозрян за терористичните атаки в Париж от миналата година, Салах Абдеслам, се отказват от защитата му. Причината за това е, че той е решил да се възползва от правото си да запази мълчание.

Салах Абдеслам отказа да говори пред френските следователиТой се е възползвал от правото си да мълчи и разпитът е приключил

Още миналата седмица адвокатите Франк Бъртън и Свен Мери са съобщили на Абдеслам, за който се смята, че е имал ключова роля в планирането и организирането на парижките атаки, че повече няма да го представляват.

„Още в началото казахме, че ако клиентът ни запази мълчание, ще се откажем от защитата му”, коментира Бъртън пред френски медии.

Белгия екстрадира Салах Абдеслам във ФранцияЗаподозреният за парижките атентати ще се изправи пред френските магистрати днес

След като през март властите арестуваха Салах Абдеслам в Брюксел, той беше прехвърлен във Франция. Сега той е в затвор близо до Париж и е поставен в изолация, като килията му е под 24-часово видеонаблюдение.

Адвокатите на Абдеслам твърдят, че той е обезпокоен от това и смятат, че именно тези условия са причината за неговото мълчание.

Според френски медии задържаният все още не е заявил желание да бъде представляван от други адвокати. Към момента това не е и необходимо, тъй като разследването продължава. По време на процеса обаче ще трябва да има юридическо лице, което да го представлява.

„Истинските потърпевши от всичко това са жертвите на атаките в Париж, защото те имат право да научат истината и да се опитат да разберат неразбираемото”, коментира Свен Мери.

130 души загинаха при координираните терористични атаки в барове, ресторанти, концертната зала Батаклан и на стадион „Стад дьо Франс” в Париж миналия ноември. Терористичната групировка „Ислямска държава” пое отговорност за атентата.

Силата да бъдеш информиран
Снимка: bTV

 

  • 2
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре