Адвокатът на Тръмп писал в туитър профила му, съобщението предизвика сензация
То остави впечатлението, че президентът на САЩ е знаел за лъжите на Майкъл Флин пред ФБР
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Джон Дауд
Снимка: Reuters

Личният адвокат на Доналд Тръмп – Джон Дауд, пое отговорност за коментар на американския президент в „Туитър“ за уволняването на съветника по националната сигурност Майкъл Флин, предаде Ройтерс.

В туита в профила на Тръмп от вчера, който предизвика сензация, пишеше: „Трябваше да уволня генерал Флин, защото той излъга вицепрезидента (Майк Пенс) и ФБР“ (за контактите си с тогавашния руски посланик във Вашингтон Сергей Кисляк).

Това остави впечатлението, че президентът на САЩ е знаел за тези лъжи по времето, когато е поискал от Джеймс Коми, както твърди уволненият впоследствие от него директор на ФБР, да прекрати разследването срещу Флин, отбелязва АФП.

Бившият съветник на Тръмп призна, че е излъгал ФБР за контактите си с РусияМайкъл Флин сътрудничи на разследването, което Белият дом опитва да спре

Самият Тръмп отрича да е искал от Коми да спре разследването.

Туитът бе „моя грешка“, каза Дауд в интервю за новинарския сайт Аксиъс (Axios) и отбеляза, че той е съчинил текста на коментара, който повдигна нови въпроси дали е имало опити за възпрепятстване на „руското“ разследване. „Извън бизнеса с туитването съм. Не исках да произведа водеща новина“, заяви Дауд.

Майкъл Флин
Снимка: Reuters

Флин е централна фигура в разследването за предполагаемата намеса на Русия в президентските избори в САЩ миналата година.

Зетят на Тръмп и бивш съветник са разговаряли с Майкъл Флин за контакти в РусияВчера бившият съветник по националната сигурност призна, че е поискал от руската страна да забави гласуване в ООН, което било в ущърб на Израел

Белият дом вече е подчертавал, че туитовете на Тръмп имат стойността на официални комюникета, напомня АФП.

Днешното изявление на личния адвокат на Тръмп обаче не успя да убеди демократката Даян Файнстийн, член на влиятелната комисия на Сената за разузнаването, която е в центъра на „руското“ разследване. „Мисля, че това, което е напът да излезе наяве, е случай на възпрепятстване на правосъдието“, каза тя, цитирана от АФП.

Доналд Тръмп
Снимка: Reuters

Същевременно днес Тръмп атакува ФБР в поредица туитове. Той написа, че репутацията на Бюрото е станала „на пух и прах – най-лошата в историята!“ и увери: „Ние ще я направи отново страхотна“, предаде АП.

Така президентът отвърна на съобщения, че ветеран от ФБР (агент на контраразузнаването) е бил отстранен от екипа на специалния прокурор Робърт Мълър, разследващ руска намеса в американските избори, заради критични към Тръмп есемеси.

Използвани са материали на БТА
  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре