Японски баби са на път да се превърнат в последната музикална сензация в страната, предадоха световните медии. Групата се казва KBG84 и е съставена от 33 жени със средна възраст от 84 години.

В последния си клип, наречен „Ела и танцувай, остров Кохама”, бабите захвърлят бастуните и обличат традиционно японско кимоно, за да запеят и танцуват на фона на острова. 

Като се има предвид, че Япония е една от държавите с най-дълга продължителност на живот, възрастта на певиците не е учудваща, коментираха от американското издание „Хъфингтън пост”.

Благодарение на новопридобитата си популярност, дамите са подписали звукозаписен договор и смятат да направят турне страната. Последно те са били в Токио, което за много от тях е било първо посещение в столицата. Освен че са представили песните си, те са могли да се видят с внуците си.

„Чувствахме се като звезди в Токио”, коментира Хидеко Кедамори в интервю за AFP. „Всички в публиката много се усмихваха, което ни даде сили да пеем с цели сърца”, допълни още една от новите звезди.