Осемгодишно момче от германския град Зост е подкарало колата на майка си през нощта на петък срещу събота и вдигнало скорост 180 км/ч, излизайки на магистралата за близкия мегаполис Дортмунд, пише „Зюддойче цайтунг”.

Приключението му обаче не завършило добре, след като катастрофирал, блъскайки колата в камион, спрял на паркинг. За щастие, инцидентът се разминал без жертви и ранени, момчето е добре, но автомобилът на родителите му е в окаяно състояние.

Това е второ подобно провинение на невръстния германец, след като в сряда той отново открадна колата на родителите си, за да я покара малко. Тогава момчето се беше стреснало от развитата скорост и спря на паркинг.

При предишното бягство на момчето сигнал e подала майка му, а историята му придоби световна известност и се появи и на страниците на британския вестник „Гардиън”.

Снимка: Полиция на Дортмунд

Явно детето бързо е преодоляло страха си, защото в петък в полунощ е решил да повтори своето приключение, открадвайки колата на майка си. Този път обаче бил забелязан от друг шофьор, който съобщил на полицията, че дете кара с висока скорост в града, като „червените светофари и пътните знаци никак не го интересуват".

Докато полицията го издирвала, момчето катастрофирало.  При първото си провинение момчето е получило  само мъмрене, но сега ще трябва да ходи на консултации с психолог, съобщава „Зюддойче цайтунг”.

Майка на малкия нарушител разказва, че той редовно кара картинг и преди време е шофирало лек автомобил в частна собственост.