Турски съд осъди на седем месеца затвор полицай по дело за смъртта на младеж, пребит до смърт по време на антиправителствените демонстрации през лятото на 2013 г., предаде БТА, като цитира турската частна телевизия НТВ. 

През февруари 2016 г. Върховният касационен съд на Турция анулира решението на по-нисша съдебна инстанция в Кайсери по случая за убийството на студента Али Исмаил Коркмаз, който почина в болница повече от месец, след като бе жестоко пребит по време на демонстрация в Ескишехир.

Отменената присъда, издадена от съда в Кайсери, предвиждаше полицаят да бъде пуснат на свобода, а търговецът да изтърпи три години и четири месеца затвор. Тя обаче бе сметната за прекалено лека от Върховния съд, който я отмени.

Според сегашната присъда на съд в Ескишехир полицай, участвал в побоя, е получил седем месеца и 15 дни затвор, а местен търговец - шест години и осем месеца лишаване от свобода.

19-годишният Али Исмаил Коркмаз бе пребит от четирима полицаи в цивилно облекло и четирима търговци, въоръжени с бейзболни бухалки, по време на демонстрация в град Ескишехир на 2 юни 2013 г. Младежът, който бе получил мозъчен кръвоизлив, почина на 10 юли след 38 дни в кома. 

Побоят е бил заснет от охранителните камери, а записите бяха публикувани в интернет.